Bojlerjavítás alkatrészek

Miért kell a bojlert karbantartani? Most megtudhatja!

5 (100%) 4 szavazat

Bojlerkarbantartás? Ezt eddig senki nem mondta!

Pedig kell! Ha azt szeretnénk, hogy készülékünk, mindig csúcsformában legyen, akár műszaki állapot, akár áramfogyasztás szempontjából, két évenként ellenőrizni, és szükség szerint a kopó, elhasználódott alkatrészeket cserélni kell, nem is beszélve arról, hogy megspórolhatjuk a bojler javítás vagy a bojler csere árát. Az elmaradt karbantartás mindig megbosszulja magát!

Murphy törvénye szerint: hétvégén, ünnepnap, vagy fizetés előtt romlik el a bojler, amikor egy jó bojlerszerelőt sem könnyű előkeríteni, és az alkatrész beszerzés is gondot okoz.

Szóval, miért kell a bojlert karbantartani?

Azért, hogy ne keljen javítani. A bojlerben a használat során vízkő képződik, ami a gravitációnak köszönhetően a bojler alján gyülemlik fel. A bojler kialakításából adódik, hogy a bejövő hideg víz kering a bojler alján (, majd felmelegedve felemelkedik) így az alul lévő vízkövet a fűtőszál és az anód  közé-köré kergeti. A lerakodó vízkő a bojler térfogatának 10% -át (extrém esetben sokkal többet) elfoglalja, ezzel csökkentve a felhasználható víz mennyiségét. Körülöleli a fűtőszálat, így csökkentve annak hatékonyságát, növelve a villanyszámlát.

A vízkő mennyiségével (minél több) arányosan, csökken az anód mérete, keresztmetszete. Ha az anód elfogy, a tartály korrodálódni kezd és idővel kilyukad.

A karbantartás költsége jelentősen kevesebb, mint egy új bojler beszerzési és felszerelési költsége.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+ 79 = 82

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..