Villanybojlereket javítunk! Hivatalos Ariston és Hajdu Szerviz!

+36309528992

Bojler szerelő

Bojler Javítás

Ha nincs melegvíz

nincs melegvíz

szivárgó szelep

alacsony víznyomás

elégett vezeték

sötét kijelző

garancia

Bojler Vízkőtelenítés

Hogy mindig legyen melegvíz

Alacsonyabb fogyasztás

hosszabb élettartam

Több melegvíz

vízkő eltávolítás

Anód ellenörzés

Garancia

Bojler csere

Ha már nem javítható

wifi-s bojler

design bojler

megbizható bojler

olcsó egyszerű bojler

garanciális szervizelés

garancia

Hivatalos Ariston és Hajdu szerviz! Barátságos, pontos, korrekt szakemberek!

+36309528992

Az Ariston a Hajdu és Supernova szerződött partnereként garanciális bojler javítást is vállaljuk, gyári alkatrészekkel, rövid határidővel!

Bojler javítás

 

Fő profilunk a bojler javítás, vízkőtelenítés. Egy informatív honlappal a korrekt szolgáltatásunkkal, és a kiemelkedő garanciális ügyintézéssel nyújtunk többet az átlagnál. Nem célunk, hogy a legolcsóbbak legyünk, mi a legjobbak egyike akarunk lenni, és a visszajelzések igazolják, azok is vagyunk. Árainkat alacsonyan tartjuk, de ez nem mehet a minőségi munka rovására. Böngésszen kedvére, ha valamit nem talál, vagy javítást, vízkőtelenítést szeretne keressen bátran!

Hajdu, Ariston, junior, supernova és egyéb bojlerek vízkőtelenítése, és a bojler javítás az alábbi sorrendben történik:

Ha Ariston villanybojler garanciális javítás miatt érdeklődik, kérem kattintson ide, hívjon, vagy írjon email-t!

 • Bojler javítás első feladata az áramtalanítás. Konnektoros csatlakozás esetén kihúzzuk, fix bekötés esetén a bojler kapcsolóját vagy ha az nincs, a biztosítékot lekapcsoljuk. Megfelelő műszerrel ellenőrizzük, hogy sikeres volt-e az áramtalanítás.
 • víz elzárása: A bojler bemenő hidegvíz oldalán lévő csappal, ennek hiányában bármilyen elzáró csappal vagy ha ez sincs, akkor a vízóránál tudjuk a vizet elzárni.
 • Víz leeresztése, (miután a bojlerbe bemenő vizet elzártuk, a biztonsági szelepet, típustól függően levesszük vagy kinyitjuk. A melegvíz csövet levesszük, hogy levegő jusson a bojlerbe, különben a vákuum miatt nem folyik ki a víz. )
 • vezetékek kikötése (házilagos kivitelezésnél jelöljünk, rajzoljunk, fényképezzünk, mert vissza is kell majd kötni a vezetékeket a bojler javítás végén)
 • az alaplap leszerelése (hatos vagy nyolcas csavarok egy és nyolc darab közötti mennyiségben, bojler típusától függően)
 •   vízkő eltávolítása (vízkőtelenítés): egyszerűen kézzel kikaparva távolítsuk el nagyjából a vízkövet a tartályból. Lehet precízen kiöblíteni a tartályt, de nem szükséges.  Jó állapotú anód és fűtőszál esetén ezeket is takarítsuk le, vigyázva, hogy  ne tegyük tönkre a fűtőszálat. Savra, ecetre nincs szükség!
 • Szükség esetén a bojler anód és tömítésének cseréje. Tömítésnél, szigorúan az eredetivel egyező típusra, az anódnál elég, ha a felfogatás passzol illetve méretileg elfér.
 • Hiba esetén a bojler fűtőszál és tömítésének cseréje
 • Bojler alaplap tömítés cseréje
 • A bojler összeszerelése, vezetékek visszakötése, vízzel való feltöltés.
  Ha a bojler javítás, vízkőtelenítés sikeres volt nem csöpöghet belőle a víz.
  A javítás végén kapcsoljuk vissza az áramot. Ezzel a bojler javítás elkészült, pár óra múlva lesz melegvíz.

Bojler javítás, csere árak itt!

 

BOJLER JAVÍTÁS

A villanybojler javítása : Ha szakmailag szakszerűen került felszerelésre a bojler és a villamos hálózata is megfelelően van kialakítva általában viszonylag ritkán hibásodik meg. Ha a bojler meghibásodik, először meg kell győződni róla, hogy meg kapja-e a feszültséget. A legtöbb villanybojleren van kijelző lámpa, ami jelzi a feszültség jelenlétét. A bojleren, a villamos részen hőkorlátozó van beépítve, ami előfordul, hogy kikapcsol. A mikró elektronikával szerelt bojlerek esetén ( jellemzően Ariston prémium készülékek) nincs visszakapcsolási lehetőség, itt az áramtalanítás és visszakapcsolás segíthet. A kikapcsolás oka a sok vízkő, vagy a hibás hőfokszabályzó.
Bojler javítás hőkioldó

Ezt a kapcsolót, amennyiben van a bojlerben -áramtalanítás után, fedelet leszerelve az alaplapra szerelt kis kocka oldalán lévő két fekete pöcök, vagy újabb típusú villanybojlernél a hengeres alkatrész alján lévő piros pöcök benyomásával – visszakapcsolhatjuk és ez által a bojler javítása megtörtént, újra működik, persze csak a következő pár felfűtésig, hiszen a probléma oka nem lett megszüntetve. Erre megoldás a vízkőtelenítés.

Videó a hőkioldó visszakapcsolásáról itt!

Bojler javítás – Hajdu, Ariston és egyéb típusok

Ha a hőfokszabályzót lejjebb tekeri, pár napig működhet a készülék mielőtt, újból szétkapcsol. Oka: A vízkőtől túlmelegszik a bojler. Amint tehetjük hívjunk bojlerszerelőt, itt az ideje egy karbantartásnak, vízkőtelenítésnek, bojlerjavításnak.

A Hajdu bojlerekhez szinte bárhol beszerezhetők az alkatrészek (barkácsboltok, villanyszerelési -, vízszerelési szaküzletek) kedvező árakon. Ennek ellenére sem javaslom a házilagos javítást, szakértelem nélkül, mert a kiskereskedelmi áron beszerzett alkatrészek ára megközelítheti egy szakember általi javítás, vízkőtelenítés költségeit. Közismert készülékekről van szó, így a villanybojler javítása nem kihívás egy jó bojler szerelőnek. Amíg a legtöbb háztartási gépet ecettel, vagy vegyszerekkel lehet vízkőtleníteni, addig a villanybojler esetében ez mechanikai úton történik.

Ha csöpög a víz a bojlerből érdemes villanyszerelőt hívni. A víz a bojler elektromos alkatrészeire is ráfolyhat, – ez zárlatot okozhat, illetve a belső alkatrészek meghibásodhatnak – így a bojler javítás többletkiadással jár.

Ha nem történik meg időben a villanybojler vízkőtelenítése, a magas villanyszámla mellett, kisebb melegvíz mennyiséggel számolhatunk és végül a bojler javíthatatlanná válik.

Anód szerepe

Az anód a legkevésbé nemes anyag a bojlerben, így ő korrodál és nem a tartály. Nagyon fontos a bojler élettartama szempontjából, hogy rendszeresen ellenőriztessük, szükség esetén cseréltessük. Ha az anód cseréje nem történik meg időben, a készülék kilyukad, ezáltal gyakran javíthatatlanná válik. Az Anód állapota vagy megléte nem befolyásolja a vízkő mennyiségét.

A villanybojlerrel együtt élők körében ismert jelenség, hogy hosszabb (néhány év) használat után és jobbára a karbantartás (bojler javítás, vízkőtelenítés és az aktív anód cseréjének) elmulasztása miatt itt-ott csepegni kezd a bojler, esetleg a megszokottnál “kevesebb lesz” a meleg víz. A bojler javítás során többnyire az derül ki, hogy az aktív anód elfogyott, és több kilogrammnyi vízkő gyűlt össze a bojlerben és a benyúló szerelvényeken.
A vízkő a vízben oldott ásványi sók lerakódásának következménye, amely a bojler hatásfokát jelentősen rontja. Elképzelhető, hogy akár 10-15 cm vastag vízkőlerakódáson kell a fűtőcsőben keletkező hőnek “átküzdenie” magát, mielőtt a víz melegítéséhez kezdhetne. Ez egyértelműen veszteség, még ha a felmelegített vízkőréteg a hőt részben át is adja az őt körülvevő víznek. Érdemes tehát karbantartani, vízköteleníteni a Hajdu bojlert.

Bojler karbantartás itt!

Ha további információra van szüksége vagy kérdése van bojlerjavítással kapcsolatban, olvassa el blog oldalunk informáló cikkeit vagy tegye fel kérdését.

Bojler javítás, bojler tisztítás, bojler karbantartás, bojler szerelő, villanybojler bekötés, villanybojler javítás, bojler vízkőtelenítés, Ariston, Hajdu, Supernova, Elnett, Junior, garanciális javítás, garanciális szerviz, bojler szerviz.