Bojler hibabejelentés és amit nem árt tudni róla.

Hibajelzés, érdekességek, tudnivalók!

Gyakran hallom, már napok óta nincs melegvíz, miért nem tud ma jönni? Természetesen alkalmanként van lehetőség azonnali javításra, de tessék minket időben hívni, szívesen segítünk, mert ez nem csak üzlet. Én sem szeretek hideg vízben fürdeni. De igyekszünk nem  napról napra élni.

A tanulság magától nem javul meg a bojler, így érdemes egyből telefonálni, írni!

Csak bojlert javítunk!
Csak bojlert javítunk

Naponta hívnak, hogy nem fűt a bojler, de nem tudják milyen. Sőt néha csak a sokadik kérdésnél derül ki, hogy nem is elektromos hanem gáz üzemű a bojler. Már ha egyáltalán bojler és nem cirkó, kazán, vagy mosógép. 🙂

Mit kell tudni a bojler hibabejelentéshez?

Büszkék vagyunk a szakértelmünkre és a korrekt munkánkra, ennek feltétele, a korrekt tájékoztatás amit ha megkapunk, diagnózissal, pontos árajánlattal hálálunk meg. A készülék márkája (Ariston, Hajdu, stb) jó kiindulási alap, de a pontos típus (Vls, Velis, Aq, Aq flat, Shape, Lydos, Hybryd, Pro R, Pro plus, Pro eco, Z..EK-1)  gyakran elengedhetetlen a pontos hiba meghatározáshoz. Tégla és hengeres formájú készülékek is vannak, gyakran az alakjuk, a kijelző formája segít a típus meghatározásában.

A hengeres készülékeknél alul található az adattábla,

Ariston adattábla, bojler szerelő
Ariston adattábla

a szögletes (Pl.:  velis ) ha állítva van szerelve a jobb oldalon alul található. Ha fekszik, akkor az alján.

bojler javítás, ariston adattábla
Ariston Velis Evo (VLS Evo)

A pontos típus ismeretében robbantott ábra és a felhasználói útmutató is rendelkezésünkre áll, a hibamegállapításhoz, így mindig a jó alkatrésszel érkezünk meg önhöz! Gyakran keresnek beállítási probléma miatt, ilyen esetekben még fontosabb a készülék beazonosítása, hiszen nem azonosak a kezelőszervek, illetve menük sem, és lássuk be, ha nem tudja a tulajdonos, milyen készüléke van, akkor elég nehéz segíteni.

bojler szerelő, ariston robbantott ábra

Összegzés: hiba bejelentés

  • Ha elromlik, nem fog megjavulni a bojler, ne várjon, hívjon!
  • Nézze meg a márkát, típust
  • Mondja el, hogy mi a pontos hibajelenség
  • Egyeztessünk időpontot!

Mi az előre megbeszélt időpontra igyekszünk odaérni, készleten lévő alkatrészekkel, azonnal megjavítjuk a bojlerét!