Velis Evo A6 hibakód 

Bojler javítás, bojlerszerelő legionella

Legionella

Gyakran keresnek meg azzal a problémával, hogy a Velis Evo Plus bojler A6 hibakódot ír ki, de ilyet nem találni a használati útmutatóban. A hiba ott van, hogy a kijelzőn minden szám hét kis
pálcika valamilyen kombinációja, mint a régi kvarcórákon. Így fordulhat elő az, hogy amit a felhasználó A6 hibakódnak gondol, az valójában Ab ami az antibakteriális rövidítése.

A Velis Evo, egy egyszerűbb kijelzős változat. Ennél a típusnál nincs Ab kijelzés, itt amennyiben 40 vagy 50 °C a beállított hőmérséklet, csak annyit vesz észre a tulajdonos, hogy automatikusan 60 °C-ra melegít a bojler és bármit csinál, nem tudja visszaállitani a hőmérsékletet.

Gyakori hiba, hogy ilyenkor a készüléket kikapcsolják, de ez nem kapcsolja ki a funkciót és bekapcsolaskor újra indul a ciklus.

Az Anti legionella (A6 hibakód) funkció ki illetve bekapcsolása

Részlet a felhasználói útmutatóból

Bojler javítás, bojlerszerelő legionella

Legionella

A “termikus fertőtlenítés ciklus” (legionella ellen) aktiválása

A Legionella baktérium elleni védelem, egy olyan ciklus, amely a vizet kb 60 °C- osra melegíti elpusztítva ezáltal a már említett baktériumokat.

Ha a funkció be van kapcsolva, a készülék havonta egyszer pár órára 60 °C-ra melegíti a vizet. Ha a készüléket a legionella ellen védő funkció megszakad, és a funkció nem fejeződik be. A készülék visszakapcsolásakor a legionella ellen védő funkció is visszakapcsol. A ciklus végén az üzemi hőmérséklet visszatér a felhasználó által korábban beállított szintre.

  • A Velis Evo modellek esetén: a legionella baktérium ellen védő funkció bekapcsolását a kijelző úgy jelzi, mintha a hőmérsékletet egyszerűen 60 °C-ra állította volna. A funkció bekapcsolásához nyomja meg egyszerre az ECO és a + gombot, és tartsa őket lenyomva 4 másodpercig. A funkció bekapcsolását az jelzi, hogy a 60°C-ot jelző led (3 hiv.) 4 másodpercig gyorsan villog. A funkció kikapcsolásához ismételje meg a fenti műveletet. Ekkor a funkció kikapcsolását az jelzi, hogy a 40°C-hoz tartozó led (1 hiv.) villog nagy sebességgel 4 másodpercig.

• A Velis Evo Plus és WiFi  modellek esetén: a „termikus fertőtlenítés ciklus“ közben a kijelzőn a vízhőmérséklet és az „-Ab-“ felirat felváltva jelenik meg. A funkció be- illetve kikapcsolásához nyomja meg a készülék bekapcsolt állapotában a „mode“ gombot, és tartsa lenyomva 3 másodpercig. A tekerőgomb segítségével állítsa be az „Ab 1“-et (funkció bekapcsolása) vagy „Ab 0“-át (a funkció kikapcsolása), majd nyomja meg a „set“ gombot. A bekapcsolás/kikapcsolás megerősítését követően a készülék a megszokott módon működik tovább.

Ha a leírás mégsem segített volna, vagy más a probléma keressen minket elerhetőségünkön!