Bojler javítás vagy csere?

TöbbBojler újrahasznosítás lehetőség is adódik, ha kilyukadt a bojlerünk.

Az első – nem ajánlott verzió – leszokunk a fürdésről. A második, kiderítjük, hogy honnan folyik és a hiba helyének ismeretében jöhet a bojler javítás, vagy ha javítás nem lehetséges cseréljük a bojlert.
A harmadik verzió, csak bojler csere esetén kivitelezhető. Ha már úgyis cserélni kell és nincs hova rakni a régit, hasznosítsuk újra. Az manapság egyébként is divatos. A régi bojlert szétszedve, némi barkácsolással készíthetünk, városiaknak bográcsállványt, vidékieknek üstházat. A bojler palástját flexel  levágjuk, a szigetelést levakarjuk, alaposan, ha nem akarjuk, hogy ráégjen. A felső részen elvágjuk a bojler tartályát a bogrács vagy üst méretére. Már csak egy ajtót kell vágni rá, és jöhet a hegesztés. A lábakat és az ajtózsanért kell felhegeszteni. És kész!Bojler javítás

 

A gázrózsa opcionális, lehet fával is főzni, illetve a bogrács helyett tárcsán is lehet sütögetni, de ha faszenet használunk, akár a grillrács is használható. Ha lefestjük, csak hőálló festéket használjunk, azt is inkább csak kívülre. Ha újrahasznosítási ötletet keres vagy van olyan ötlete,  ami mást is érdekelhet és megosztaná, kattintson ide!