Bojler javítás! A bojler nem fűt, hőkioldó hiba!

4.4 (88.57%) 14 szavazat

Bojler javítás! A bojler nem fűt, hőkioldó hiba

A cikk friss változata videóval itt!
Bojlerjavítás hőkioldó
Kedves Péter!
Vettem nemrég egy lakást. A fürdőszobába a meleg vizet egy 80-literes Hajdú típusú bojler szolgálja. A volt tulajdonos szerint 3-4-éves. De most elromlott, nem fűt. Éjszakai árammal működik, de

nem fűt. Jó lenne, ha adna egy pár jó tanácsot, hogy mi lehet a baja. Várom válaszát. Köszönettel Gyula

Kedves Gyula!
A bojler pontos típusa segítene leszűkíteni a hibák körét.
Lehet kioldott hőkioldó (ez visszakapcsolható)
Elégett vezeték
Rossz fűtőszál
Rossz hőfokszabályzó

Üdvözlettel:
Ott Péter
+36 30 9528992
peter@villanytszerelo.hu
www.villanytszerelo.hu
www.bojlerjavitas.villanytszerelo.hu

Kedves Péter!
Először is szeretném megköszönni azt, hogy segít nekem. Ritka manapság olyan szakember, aki ilyen önzetlen, és segítőkész.
Amit találtam a bojleren. Típus: Z 80 EK-1 1-230V 1800W.
Még egyszer köszönöm.
Képeket mellékeltem.
Üdvözlettel
: Gyula

Kedves Gyula!

A képek alapján a következő megállapításra jutottam:

A bojler nincs leföldelve, ez szabálytalan és balesetveszélyes, javítani kell!
A két bekötött vezeték nem színhelyes! Ha a vezeték másik vége helyesen van kötve, akkor a kék vezetéket a zöld-sárga helyére kell bekötni, a zöld-sárgát pedig az első képen bal oldalon lévő földelő csavarra.
Lehetséges hibák:
A hőfokszabályzón a kék tekerő melletti kis piros pöcök (hőkioldó kapcsolója) mintha kijjebb állna mint kell. Próbálja meg egy kis csavarhúzóval beljebb, vissza nyomni.(Régebbi típus esetén, bal kép, két fekete pöcök, áramtalanítás után, kézzel is vissza nyomható.) Kis kattanás után a bojler újra üzemképes. Ezzel kész a bojler javítás! Persze csak addig amíg újra ki nem old, ha a hibát vízkövesedés idézte elő, akkor csak a bojler javítás, vízkőtelenítés segít!
Bojlerjavítás hőkioldó
A fűtőszál vezetéken égésnyomok láthatók nézze meg, óvatos mozgatással, áramtalanítás után, hogy nincs-e eltörve, ha igen, bojler javítás, vezetékcsere!

Ha van feszültség mérője, szakadás vizsgálója, akkor pár méréssel további hibákat is kizárhatunk.

Véleményem szerint a hőkioldó a megoldás kulcsa. Kioldásának oka a túlmelegedés. Többszöri előfordulás esetén, a vízkőtelenítés és átvizsgálás a megoldás. A földelést mindenképpen meg kell oldani, ez így nem maradhat!
Üdvözlettel:
Ott Péter

Kedves Péter!
Leszedtem a burkolatot, azon a kis piros pöcköt benyomtam, és valójában kattant egyet. De most nem tudom megnézni, mert nekem éjszakai áramom van, és azt reggel 8-kor kikapcsolják. Ez biztos. Azt meg hogy rosszul van bekötve nem tudom. Én november óta használom, akkor vettem a lakást. Az előző tulaj szerint Ő három éve cseréltette le a bojlert. Amit most láttam ahogy levettem a burkolatát, hogy az a fehér kerek fűtőszál, vagy hőérzékelő műanyag szára el van törve ott, ahol egy anyával van felfogatva. Mitévő legyek.
Azt hogy fűt-e meg kell várnom, hagy kapcsolják be az áramot.
Köszönöm a segítségét.
Üdvözlettel Gyula

Kedves Gyula!
A rossz bekötés az biztos! Javítani kell! Ettől a bojler jól működik,
de zárlat nedvesség esetén előfordulhat, hogy megrázza az áram, a vízen keresztül. A törött alkatrész 400.- forint, ha vesz vegyen új vezetéket is, az 500.-    http://www.orczy.com/    bojler típushoz kérje, a fűtőszál és a szabályzó közé. Az lesz a következő ami elromlik.

Kedves Péter!
Nagyon, de nagyon köszönöm a kedvességét. Kicseréltem a törött
alkatrészt, vettem vezetékeket is. Beszereltem, és vártam hogy bekapcsolják az áramot. Ez megtörtént 17-órakor, és világít a lámpa, tehát melegít. Már csak az volna a kérésem, hogy tudnám ellenőrizni, hogy biztonságos-e, nem fog megrázni valakit. Esetleg, ha leírná, hogy melyik vezetéknek hol a jó helye.
Péter. Tényleg az isten áldja meg a jóságáért, soha ilyen becsületes emberrel még nem találkoztam mint Ön. Szívből köszönöm, és ha megadná a telefonszámát, címét mert biztos hogy szükségem lesz majd egy megbízható emberre.
Nem akarom, hogy azt híggye hogy hálátlan vagyok nagyon megköszönném.
Tisztelettel Gyula.

Kedves Gyula!
Műszer nélkül nehéz lesz. A fehér alkatrészre ( a hőkioldó és hőfokszabályzó ) kell a kék és a barna vezetéket  bekötni (mindegy melyiket az A és a B csavarra) Az első képen jobb oldalt látható csavarra amire a bojlertest y alakú fém csatlakozói vannak rögzítve, kell a földelést kötni (ez alapesetben zöld-sárga).
De nem tudom, hogy a bekötő kábel másik vége jól van-e kötve. A kábelek ellenőrzésére jó lenne egy műszer, vagy egy próbalámpa. A három kábelből 1 a fázis és a másik kettő a nulla és a föld. A fázis és mindkét vezeték között (külön mérve) 230V hálózati feszültségnek kell lennie. Ha így van akkor a fenti leírás szerint színhelyesen kell bekötni.
Címem elérhetőségem az email-ek végén, illetve a honlapomon.

 

74 thoughts on “Bojler javítás! A bojler nem fűt, hőkioldó hiba!”

 1. Kedves Péter!

  Ne haragudjon hogy zavarom a problémámmal,de szeretnék valami értelmes és hozzá értő véleményét is meghallgatni hátha segit valamelyest tisztán látni mi lehet a próblémám.

  Elöször is a régi kazánt lecseréltük aminek volt egy melegviz tároloja Az új sajnos nem tudta kiszolgálni az igényünket,igy vásároltam egy 120 literes villanyboylert és bekötöttem a régi kazán melegviztárolója helyére.
  Most az a gondom hogy mivel ez nekem a pincében van éa két szintet kéne ellásson melegvizzel,viszont ha csak egy csapot nyitok meg akkor nem jön melegviz viszont ha egyszerre két csapot megnyitok akkor az egyikböl jön melegviz a másikbol csak hideg.
  Ebböl a zavaros leirásból ha tud valami tanácsot adni azt nagyon szépen megköszönném

  Tisztelettel Nagy Sándor

  1. Kedves Sándor!
   A bojler nem tud szelektálni, ha kinyit csak egy csapot is, akkor ott meleg víznek kell folynia. Természetesen a két szint miatt idő kell a meleg víznek, amíg felér. Ha a probléma továbbra is fennáll, át kell nézni a rendszert. Telefonon további felvilágosítással is szívesen segítek.

 2. Nagyon hálás lennék, ha hozzáértő szakember megmondaná, hogy az 50 literes villany bojlerem, miért nem ad 30 litertől több meleg vizet? A kék színű kijelzője még soha nem ment fel középtől magasabbra. Ez vízmennyiséget vagy hőfokot jelez? Soha nem volt még villany bojlerem, ezt az új házammal örököltem, így semmit sem értek hozzá.
  Köszönöm, ha valaki segít!

  1. Kedves János!
   Ha a bojlerből az űrtartalmánál kevesebb meleg víz folyik ki annak az eltört melegvízcső az oka. Erről a lenti linkre kattintva olvashat bővebben. A kijelző a víz hőmérsékletét jelzi, még ha nem is logikus a kék skála benne. Az Ön készüléke egy ariston thermo junior. Következő bojlernek javaslom, hogy Hajdu típust válasszon.
   http://bojlerjavitas.villanytszerelo.hu/gyorsan-elfogy-a-melegviz/#more-281
   Üdv: Péter

 3. Kedves Péter!
  A problémám a következő: a bojler 1-2 perces fűtés után “lenyomja” a villanyóránál a kismegszakítót.Visszakapcsolás után ismét megy 1-2 percet,majd ismét lenyomja!Mi lehet a probléma?
  Válaszát előre is köszönöm!

  1. Kedves Barnabás!
   Ha kismegszakítót kapcsolja le akkor zárlatos a (fűtőszál) készülék, bár ilyenkor azonnal leold, nem 1-2 perc után.
   Ha van fi-reléje (áram-védőkapcsoló) akkor sokkal egyértelműbb a történet (az 1-2-perc), szivárgó víz, vagy nem megfelelő földelés is állhat a háttérben. Helyszínen könnyen kimérhető és gyorsan javítható a probléma. Nem csöpög a készülék?

  1. Kedves Zsolt!
   A hőfokszabályzó érintkezői valószínűleg összeégtek, cserélni kell!

 4. Kedves Péter !!
  Bojlerem Z 120 E.Vizkőtelenítve lett,új hőfokszabályzó lett cserélve be is kapcsol rendesen,de mintha túl fűtené a vizet a meleg viz csapból gőz jön,hol ott 60 fokra lett a szabályzó állítva.Vagyis remélhetőleg.Mi lehet a baj ? Esetleg nem jol van rákötve?Válaszát előre is köszönöm. 🙂

  1. Kedves Károly!
   Az Ön által ismertetett probléma nagyon furcsa, a bojler biztonsági kialakítása miatt nehezen elképzelhető, de nem lehetetlen.
   Amit ellenőrizni kell, a hőfokszabályzó és a hőkioldó helyesen működik-e illetve az érzékelőik is a helyükön van-e.

 5. Kedves Péter!

  Jó öreg Hajdú bojleremet nemrég vízkőtlenítettem. Nem először csinálom, de most az alábbi hibáról nem tudom hogy javítsam.
  A hőkioldó túlmelegedést szabályzó biztosítéka kiold. Amikor a áram alatt van a bojler, a hőfokszabályzó tekerőgombját tekergetve nem lehet kikapcsolni az bojlert. Mi lehet a hiba, okozhatja-e rossz bekötés, vagy a hőfokszabályzó tekerőgombja mögötti szerkezetben van hiba, vagy ami a legvalószínűbb a hőkoldót kell cserélnem (szinte még új – 3 éves 🙂 )
  Köszönettel, Zsolt

  1. Kedves Zsolt!
   A bekötést nem lehet elrontani. A hőfokszabályzó okozhatja a hibát. Csere a legegyszerűbb, de szétszerelve ki lehet mérni a korlátozót is.

 6. Tiszteletem.Van egy Aquastick 120L-es bojlerünk a nyár elején kitisztítottam a vízkőtől igaz nemtetembele új fűtőszálat és anodot sem.A fűtőszálat fémtisztára letakarítottam az anodot is ahogyan sikerült letakarítani.És a hőkioldó mégis kikapcsolt,azért lehet mert nem cseréltem újra az alkatrészeket?Várom megtisztelő válaszát!Előre is köszönöm!

  1. Kedves István!
   Sajnos nem tipikus a hiba, így látatlanban csak tippelni tudok. A hőfokszabályzó okozhatja a hibát. Csere a legegyszerűbb, de szétszerelve ki lehet mérni a korlátozót is.

 7. Üdv.
  Szeretnék tanácsot kérni öntől !
  Képen szereplő Hajdu bojlerem van és azon ez a piros kis gomb jelenleg 1-2 naponta leold sajat magátol esetleg valamilyen tapasztalt hiba ebben az esetben?
  Válaszát előre is köszönöm!

  1. Kedves Ádám!
   Ez a hiba egyértelműen arra utal, hogy a bojlert vízkőteleníteni kell. Ha a vízkőtelenítés nem hozza meg a várt eredményt, akkor a szabályzót is cserélni kell. A tapasztalatom alapján én a vízkőtelenítésre tippelek.

 8. Üdv nekem is 120literes bojlerom van hajdu és mindigg lenyomja a hökioldott!ez mitöl van?

  1. Kedves Piityu!
   Általában a bojlerben lévő nagy mennyiségű vízkő okozza a problémát. A vízkő nem engedi cserélődni a vizet a fűtőszál körül és a hőkioldó, hogy ne forrjon fel a víz, ilyenkor kiold.

 9. Üdvözlöm.
  Az lenne a problémàm hogy a hajdú villanybojlerem vilàgit de nem akar füteni. Mi lehet a probléma vele? Tudna ebben segiteni.

 10. Üdv mindenkinek.
  Bojler vízkőtelenítés ,fűtőszál+hőkioldó csere. 3 hét után a hőkioldó nem kapcsolt le és tul forralta a vizet,most nem fűt a szál csak sistereg Most tehetem vissza a régi hőkioldót , és cserélhetem megint a fűtőszálat. Mit rontottam el?

  1. Kedves Apuka!:)
   Ha három hétig működött, akkor semmit sem rontott el.
   Ha a vízhőmérséklet eléri a beállított értéket, akkor a hőfokszabályzó kikapcsol, így a fűtőszál nem kap áramot. Amennyiben a hőfokszabályzó elromlik, a hőkioldó szerepe az, hogy a fűtőszálat áramtalanítsa. A sistergés a sérült fűtőszálra utal, valóban cserélni kell. Ilyen hiba a vízzel fel nem töltött, de feszültség alá helyezett bojlerek esetében szokott előfordulni.

 11. Amatőr

  Üdv mindenkinek!

  Egy 80 literes Junior bojlert szerettem volna vízkőteleníteni, de nem találok a Hajduhoz hasonló bontható felületet a tartály alján.
  A kérdésem az, hogyan tudok bele jutni a tartályba?
  Köszönöm!

  1. Alul a búra alatt a szabályzót le kell húzni, és alatta le lehet csavarni a fűtőszálnál.

 12. Üdvözlöm,szeretném kérdezni,hogy Hajdú Fta 10 bojlerünkben hőkorlátozót cserélnék,le kell e szerelni sz egészet,vagy lejön az elülső burkolat?
  Előre is köszönöm,Zsolt

  1. Elég a burkolat leszerelése, ha hozzáfér a csavarokhoz. Minden oldalon van csavar, alul felül patent. A hideg és melegvíznél a színes műanyagot is le kell pattintani.

 13. Tisztelt bojlerguru
  Hajdu bojlerem van és azon ez a piros kis gomb jelenleg naponta leold saját magától. A bojler két hónapja lett rendelve a netkazán-ról. Mit tegyünk?
  Válaszát előre is köszönöm!

  1. Kedves László!
   Keresse a garanciális szervizt. Ha ők nem tudnak segíteni, hívjon.

 14. Udvozlet!
  van egy Hajdu FT10 literes felso elhelyezesu villanyboylerem , a piros gombja eg de nem melegiti a vizet es nem is kapcsol ki, mi lehet a problema vizko vagy esetleg futoszall ? Elore is koszonom a segitseget

  1. Kedves Béla!
   Ha a visszajelző lámpa világít, de a víz nem meleg, akkor vagy valamelyik vezeték égett el, vagy a fűtőszál romlott el.

 15. Üdvözlöm.
  Elektromos bojlerem van (Junior), szerdán lecsapta a megszakítót, ezt észrevettem tegnap mert nem volt melegvíz. A megszakítót visszakapcsoltam kb 10 órán keresztül a bojler kapott áramot, a visszajelző fény világított, mintha melegítene, azonban minimálisan ment csak feljebb a melegvízjelzőn az érték majd 10 óra után újra kinyomta a megszakítót. Égésszagot nem érezni (nem bontottam meg a bojlert), ha visszakapcsolom most is ég a lámpa, minimális működési hangot hallani. Mi lehet a probléma, mennyibe kerülhet a javítás? Köszönettel

  1. Kedves Máté!
   Vélhetőleg a fűtőszál a hibás 14-16.000.- a javítás várható költsége.

 16. Üdv.hajdú 120-as bojleren a hőfokszabályzó világít,de nem melegít..a szabályzó most lett cserélve és vízkőtelenítés is megvolt.esetleg valami ötlet?köszönöm.

  1. Kedves István!
   Ha az ön által említett alkatrészek jók, akkor vagy rossz a vezetékezés, vagy a fűtőszál hibásodott meg.

 17. Üdvözlöm!

  Hajdu IDE150F bojlerem van. Tegnap észrevettem hogy nem fűt. Lebontottam az alját és azt vettem észre hogy a fűtőszálra menő vezeték elégett. Megszakítót nem csapta le és a hőkioldó sem oldott. A készülék 6 éves, vízkőtelenítve nem volt még. Volt már hogy a hőkioldó korábban kioldott ezért lejjebb vettem a hőfokot. Mitől éghetett el a vezeték? Mit kell csinálnom?
  Válaszát előre is köszönöm!

 18. Üdv !

  Olvastam a fenti bejegyzést . Nálam is hasonló a hiba . Le vettem a burkolatot a bojlerről , és azt tapasztaltam , hogy a két kis fekete “pöcök” teljesen kint van ( nekem a régi változat van ) . Nyomkodtam beljebb mindkettőt , de semmi kattanás vagy hasonló , és mindig vissza álltak abba a pozícióba , amiben találtam őket . Nemrég cseréltem fűtőszálat , anódot , amikor vízkőtelenítettem a 100 literes hajdú készüléket . A vezetékeken semmilyen égési nyom nincs sehol , épnek tűnnek . Mi lehet a probléma ?

  Köszönöm !

  Henrik

 19. Kedves Pèter!

  Kb 1 Hónapja tisztítottam ki Hajdu 80les bojleremet. Biztonsági szelepet is kellett cserèlnem. Az utóbbi 1 hètben arra lettem figyelmes, hogy mikor bekapcsol , nagyon nagy robogàs hallatszik a bojler belsejèből. Annyira hangos ,hogy èjjel fel is keltem rá.
  Vajon mi lehet a probléma?
  Köszönöm válaszàt!

  1. Az a legfurcsább h a hang csak a bekapcsolástól kb 40 mp-ig tart, utàna tökéletesen működik, a biztonsági szelep is csepeg felfűtèskor,mègis olyan mint ha fel akarna robbanni. Fűtőszállal nincs gond. A hőfokszabályzó,a hőkioldó is megfelelően működik.

 20. Tisztelt Péter
  Az újabb típusú 120 Literes Hajdú bojlerünk van. Körül belül 5 éves a készülék.Már legalább az ötödik hőfokszabályzót vettem bele.A probléma az ,hogy amikor a melegvíz kifogy a tartályból,és jóformán csak hideg víz van benne, a hideg víz hőmérsékletétől le kapcsol a relé a hőfokszabályzóban.Hiába tekerem nem kattan,és ilyenkor áramot sem vesz fel.Múlt héten vittem vissza az üzletbe a 3 héttel korábban vásárolt hőfokszabályzót kicserélni.Az új hőfokszabályzóval kilépve az utcára is,azt vettem észre,hogy hiába tekerem nem kattan.5 celsius fok volt a levegő hőmérséklete az utcán.Az autóba beülve melegebb hőmérsékleten ismét működött a relé a hőfokszabályzóban.Nem pont akkor kellene üzemelniük amikor hideg a víz a bojler tartályában?
  Várom megtisztelő válaszát.
  Köszönettel:
  Horváth Zsolt

 21. Üdvözlöm
  Van egy 80 l Hajdu elektromos bojlerem ami három napja fojamatosan kikapcsol és a kis piros kapcsolót már nem is tudom vissza kapcsolni . A kérdésem az lenne mennyibe kerülne a javittatása vagy esetleg más lehet a hiba amiért nem kapcsol vissza . Előre is köszönöm a segítségét

 22. Szép napot és boldog új évet kívánok.

  Vettünk egy vadi új Enent bojlert 80 literest.
  Kb. 2 hete
  Az a probléma,hogy a bojler fűtése olyan mint a magyar népmesék hol 2 napig nincs aztán van.
  Felfűt 75 fokig aztán megint nincs 1-2 napig.
  Hiába kihasználjuk a meleg vizet.
  Éjszakai áramról működik.
  A jelfogót már cserélte az ELMÜ.

  A választ előre is köszönöm szépen.

 23. Kedves Péter!
  A bojler csak bizonyos időközönként fűt de napról napra egyre kevesebb a meleg víz. Tudna esteleg adni pár tippet, hogy mi lehet a baja? Mennyibe kerülne a javítás?

 24. Kedves Péter!

  Ha a bojlert bekapcsoljuk, minden alkalommal felmelegszik a villanyóra és lecsapja a kismegszakítót. Viszont ha a villany bojler nem üzemel, de minden más igen, akkor nem melegszik, és nem csapja le.
  A bojler 8 éves, Hajdu márkájú.
  Évente van vízkőtelenítve.
  Többször volt már anód és fűtőszál csere.
  Mi lehet ennek az oka?

  Köszönöm válaszát, Bianka

 25. Üdvözlöm!
  Szeretnék segítséget kérni, egy Elnett 80literes bojlerünk van, amelyet vízkőtlenítettünk, vettünk bele új hőfokszabályzót és egy új fűtőszálat is. Bekötöttük, működött is kb. 2órán keresztül, aztán elaludt a fény, állítottunk a hőfokon újra elindult, de kis idő múlva újra kikapcsolt és azóta be sem kapcsol, csak félig melegítette fel a vizet. Az új hőszabályzó ugyan olyan, mint a régi, de a fűtőszálból nagyobb teljesítményűt adtak a boltban, lehet ez a baj?

 26. Üdvözlöm.
  A 200 literes Gorenje bojlerem fűt, de a leírás szerint 75 fok helyett csak 60 fokra melegíti a vizet. Meg tudná mondani, hogyan emelhet a vízhőfok 75 fokosra?

 27. Tisztelt Bojlerguru!
  Sajnos 3 hete szenvedünk egy 120 literes Duna term bojlerel. Nos röviden: Vízkőtelenítve lett , a hőfokszabályzó ki lett cserélve illetve a fűtőszál is, és maximumra van tekerve a hőfokszabályzó. De így is csak félig fűti fel a 120-literes villanybojlert. Mivel logikusan gondolkoztam, ezért kicseréltem ismét újra a hőfokszabályzót, azt hittem, hogy gyári hibás de a probléma ugyan úgy fent állt, ekkora egy teljesen másfajta hőfokszabályzót vettem bele amivel ugyan úgy csak félig fűti fell a vizet. Ekkora rámértünk a villanyvezetékre és a 230 volt megvan. Tehát fogalmam sincs már hogy mégis mi lehet a panasz…

  Válaszát előre is köszönöm.

 28. Kedves Péter!
  Alig 1 éves IDE150S típusú bojlerom nem melegíti fel a vizet kb. 45 foknál melegebbre, annak ellenére, hogy a hőfokszabályzó ennél jóval magasabbra van állítva. Ezt a hibát úgy egy hónapja tapasztalom. A bojler vezérelt villanyórára van kötve. Nem tudom, hogy a bojler hibájáról lehet-e szó vagy az áramszolgáltatásban történt változás.
  Kérném a tanácsát, hova forduljak!
  Tisztelettel: Csonka Györgyi

 29. Tisztelt Gyula!

  Olvastam a fórumot, és tanácsot szeretnék kérni Öntől! Volt egy nagyon régi 120 literes hajdu villanybojlerünk, mely vezérelt (éjszakai) áramról ment, mindaddig még végképp felmondta szolgálatait (kb. 30 év körüli). Kicseréltük, vettünk egy új Hajdu Aquastic AQ120 típusú bojlert (3 hetes). Felraktuk bekötöttem (a vezérelt áramra egy ELSTER LCR500-as hangfrekvenciás vevő egység van kötve 2,5 mm-es réz kábellel és egy B16-os kismegszakító.
  A hiba:
  Bekapcsolták a vezérelt áramot, a bojler világított, tehát gondolván fűt. Ez tartott kb 1,5-2 percig ezt napjával 3-4 alkalommal. Melegvíz 3-4 nap elteltével sem volt. Megfigyeltem, hogy a hangfrekvenciás relét mikor bekapcsolták 1-2 perc elteltével le is kapcsolt. Az EDF Démásznál a hibát bejelentettem, azt a választ kaptam, hogy a hiba nem náluk van.
  Majd ezt meguntam és a bojlert direktbe bekötöttem (konnektoros megoldással). Láss csodát 3 óra elteltével volt meleg víz (nemhogy meleg, hanem forró). Ez 3 hete lassan 4 hete tart és vissza kellene kötnöm a vezérelt áramra hisz hivatalosan is, meg egyébként is ott a helye.
  Ön szerint hol lehet a hiba??? Mit tudok ilyenkor tenni??

  Megtisztelő válaszát Tisztelettel köszönöm!

  Tisztelettel:
  Gábor

 30. Tisztelt Bojlerguru! Érdeklődnék,hogy a bojler vízkőrtelenítés után BÜDÖS a meleg víz és ha fűt akkor olyan mintha nyikorogna.Mi lehet ezeknek az okai? Várom megtisztelő válaszát!Köszönöm!

 31. Tisztelt Bojlerguru! Érdeklődnék, hogy egy Hajdu, 80 literes felső elhelyezésű bojleren a jelző égő nem világít, de hallható és érezhető, hogy melegít, ki tudom magam is cserélni ezt az égőt, vagy ehhez is szerelő kellene? Köszönöm!

 32. Péter Kedves! Egy 1983-ban gyártott Z 150 E “dolgozik nálam,immár 34 éve! A napokban ismét kipucoltam,de a hőkorlátozója kontakt hibás! (A fűtőtestel összekötött saru melegszik, v. egy más pozitúrában nem is ad áramot a fűt.szálnak!) A 100mm hosszú csőhüvely 10mm átmérőjű (amibe a megszakító benyúlik) Milyen hőkorlátozóval tudnám helyettesíteni a már NEM gyártott jelenlegit? Köszönettel szakmai válaszát!!!

  1. Kedves Fehér úr!
   A szintén Hajdu bojlerekhez készült kapilláris csöves hőkorlátozó beépíthető ebbe a készülékbe is. Bármelyik szaküzletben meg tudja vásárolni.

 33. Kedves Péter! 12O Literes kb 3 éves Hajdú bojlerünk van. Mivel nem volt melegvìz a hőfokszabályozót feltételeztük hibásnak és kicseréltük . Éjszakai árammal működik, örültünk hogy nem szakmabeliként sikerült jól kicserélnünk mert aztán egyszer fel is melegítette a vizet, de sajnos többször nem… Ha újra szétszedjük és újra összerakjuk megintcsak egyszer melegíti fel és többet nem is kapcsol. Tudna segíteni, hogy mi lehet a gond?
  Segítő válaszát előre is köszönöm: Böbe

  1. Kedves Böbe!
   Leírása alapján,vizkövesedésre gondolok, ezért old ki felfűtésenként a hőkioldó.
   A Bojler vizkőmentesítése után a hiba meg fog szűnni.

 34. Tisztelt Péter

  Az lenne a kérdésem, hogy okozhat-e az problémát, hogy Hajdu Z80EK-1 típusú bojlerbe a korábban alkalmazott 450mm hosszú hőfokszabályzó helyett a rövidebb, 270 mm hosszú került beszerelésre.
  Válaszát köszönöm.
  Üdvözlettel
  Ferenc

  1. Kedves Ferenc!
   A rövidebb szabályzó más értékeken kapcsol, de károsodást nem okoz. Nyugodtan lehet használni.

 35. Kedves Péter!
  120 L Hajdu bojler a problémám!
  1 hete az a jelenség fogadott, hogy nem fűt a bojler!Levágta a biztosítékot (éjszakai áram) Visszakapcsolás után szikrázás újbol levágta a biztit!
  Vettem új T115 hőkapcsolót.Beszereltem és működött a mai napig!Újból az a jelenség, hogy levágja a biztit visszakapcsolás után szikrázás és újboli bizti levágás!Mi lehet a gond? Képeket mellékeve küldöm!
  Üdv Zsolt

  1. Kedves Zsolt!

   A biztosítékot zárlat esetén szokta a bojler leverni. Leggyakrabban a fűtőszál meghibásodása vagy víz csöpögés okozza ezt. Sajnos ennél konkrétabb ötletem nincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

74 − 71 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..