Erről a témáról már írtam, illetve egy levelezést és a hozzászólásokat illesztettem be ( http://bojlerjavitas.villanytszerelo.hu/bojler-nem-fut-hokioldo-hiba/ ). Úgy éreztem időszerű egy kicsit frissíteni, aktualizálni a bejegyzést, mert már nem csak Hajdu, hanem számos egyéb bojlert is javítok.  Többek között Ariston, Elnett, Junior, Ocean, Isea, Idropi, Admiral, Perla, Bosch, Kristal, Dunatherm, Electrolux, Aquastic, Superlux, Criistal, Ecofix, Tesy, stb.

Ha a bojler nem fűt, első és egyben leggyakoribb hiba a hőkioldó kioldása. Ideiglenesen könnyen javítható, hiszen a készülékek többségében visszakapcsolható és azonnal működik a bojler.

Miért old ki a hőkioldó?

A hiba okozója az esetek többségében a vízkövesedés. A bojler alján, a fűtőszál körül összegyűlik a vízkő és nem engedi, hogy a víz elvezesse a hőt, így a fűtőszál által felforrósított vízkő eléri a hőkioldó kioldási hőmérsékletét. Ilyenkor a bojler, biztonsági okokból kikapcsol. Az egyszerű visszakapcsolás után a bojlert, bár működőképes, ki kell tisztítani, el kell távolítani a vízkövet, hogy ne forduljon elő újra ez a bojler hiba. A visszakapcsolás ( amennyiben lehetséges ), nem túl komplikált. A bojler műanyag fedelét le kell csavarozni, és máris hozzáférhető a hőkioldó. A visszakapcsolás részletei a videóban.

Ha sikerült visszakapcsolni, a jó tanácsért cserébe, kérek egy like-t a https://www.facebook.com/bojlerjavitas/ oldalra.

Ne felejtsen el felhívni és időpontot egyeztetni a vízkőtelenítésre.