Ariston Velis Premium hibakódok!

Ha az Ariston Velis Premium Ariston Velis Premium bojlerbojlernél  üzemzavar lép fel, a bojler „hiba státusz”-ba kerül és az alábbi, betű és számok kombinációi villognak a kijelzőn, jelezve a megfelelő hibakódot vagy hibakódokat.

Ezek a hibakódok, legyen szó velis premium vagy  bármilyen más Ariston bojlerről nem feltétlenül a felhasználónak szólnak és nem is mindig egyértelműek.

Az alábbi videóban egy javítás alatt álló bojleren láthatjuk, a hibájelzést és ennek okát is megtudatjuk. A velis bojler leállt és E 10 hiba jelzéssel villog. A bojler többszöri visszakapcsolás után elindul, de pár másodpercenként emelkedik a hőfok, ami nem lehetséges, így a hőmérséklet érzékelő lehet a hibás. Ezt támasztja alá az E 10 hibakód is.  Az E10- hőmérséklet szenzorok rosszak (nyitottak vagy rövidre zártak) – vízmelegítő kimenet hiba.

Valójában az eredeti meghibásodás E21,E23 és E25 hibakód volt. A vízkőtelenítés után a hibák egy része megszünt, és végül az ntc csere oldotta meg a hibát. A videóban az E10 hibát az ntc csatlakozó lehúzásával produkáltam.

Meghibásodás esetén érdemes olyan szakembert választani, aki már a telefonos, e-mailes érdeklődés esetén is érdemben tud segíteni. Egy kezdő, rutintalan , vagy az adott típust nem ismerő bojlerszerelő csak tippelni tud a hibát illetöen, és bár az egyes alkatrészek közül a hibás csak cserelgetéssel határozható meg, az alkatrészek ára miatt kevesen tartanak mindent. Így a javítás nem csak árban hanem időtartamban is elhuzodhat.

A hibakódok a következők:

E01- belső nyomtatott áramkör üzemzavar
E10- hőmérséklet szenzorok rosszak (nyitottak vagy rövidre zártak) – vízmelegítő kimenet
E11- egy egyéni érzékelő víztúlmelegedést észlelt – vízmelegítő kimenet
E12 – általános túlmelegedés (nyomtatott áramkör üzemzavar) – vízmelegítő kimenet
E13 – szenzor differenciál hiba – vízmelegítő kimenet
E14 – bekapcsolt fűtőelem mellett nincs forró víz – vízmelegítő kimenet
E15 – vízhiány – vízmelegítő kimenet
E20 – hőmérsékletérzékelők rosszak (nyitottak vagy rövidre zártak) – vízmelegítő bemenet
E21- egy egyéni érzékelő víztúlmelegedést észlelt – vízmelegítő bemenet
E22 – általános túlmelegedés (nyomtatott áramkör üzemzavar)- vízmelegítő bemenet
E23 – szenzor differenciál hiba – vízmelegítő bemenet
E24 – bekapcsolt fűtőelem mellett nincs forró víz- vízmelegítő bemenet
E25 – vízhiány- vízmelegítő bemenet

Ha segítségre van szüksége, keressen elérhetőségeinken!