Ariston velis premium hibakód

Kérem értékeljen!

Ariston Velis Premium hibakódok!

Ha az Ariston Velis Premium Ariston Velis Premium bojlerbojlernél  üzemzavar lép fel, a bojler „hiba státusz”-ba kerül és az alábbi, betű és számok kombinációi villognak a kijelzőn, jelezve a megfelelő hibakódot vagy hibakódokat.

Ezek a hibakódok, legyen szó velis premium vagy  bármilyen más Ariston bojlerről nem feltétlenül a felhasználónak szólnak és nem is mindig egyértelműek.

Az alábbi videóban egy javítás alatt álló bojleren láthatjuk, a hibájelzést és ennek okát is megtudatjuk. A velis bojler leállt és E 10 hiba jelzéssel villog. A bojler többszöri visszakapcsolás után elindul, de pár másodpercenként emelkedik a hőfok, ami nem lehetséges, így a hőmérséklet érzékelő lehet a hibás. Ezt támasztja alá az E 10 hibakód is.  Az E10- hőmérséklet szenzorok rosszak (nyitottak vagy rövidre zártak) – vízmelegítő kimenet hiba.

Valójában az eredeti meghibásodás E21,E23 és E25 hibakód volt. A vízkőtelenítés után a hibák egy része megszünt, és végül az ntc csere oldotta meg a hibát. A videóban az E10 hibát az ntc csatlakozó lehúzásával produkáltam.

Meghibásodás esetén érdemes olyan szakembert választani, aki már a telefonos, e-mailes érdeklődés esetén is érdemben tud segíteni. Egy kezdő, rutintalan , vagy az adott típust nem ismerő bojlerszerelő csak tippelni tud a hibát illetöen, és bár az egyes alkatrészek közül a hibás csak cserelgetéssel határozható meg, az alkatrészek ára miatt kevesen tartanak mindent. Így a javítás nem csak árban hanem időtartamban is elhuzodhat.

A hibakódok a következők:

E01- belső nyomtatott áramkör üzemzavar
E10- hőmérséklet szenzorok rosszak (nyitottak vagy rövidre zártak) – vízmelegítő kimenet
E11- egy egyéni érzékelő víztúlmelegedést észlelt – vízmelegítő kimenet
E12 – általános túlmelegedés (nyomtatott áramkör üzemzavar) – vízmelegítő kimenet
E13 – szenzor differenciál hiba – vízmelegítő kimenet
E14 – bekapcsolt fűtőelem mellett nincs forró víz – vízmelegítő kimenet
E15 – vízhiány – vízmelegítő kimenet
E20 – hőmérsékletérzékelők rosszak (nyitottak vagy rövidre zártak) – vízmelegítő bemenet
E21- egy egyéni érzékelő víztúlmelegedést észlelt – vízmelegítő bemenet
E22 – általános túlmelegedés (nyomtatott áramkör üzemzavar)- vízmelegítő bemenet
E23 – szenzor differenciál hiba – vízmelegítő bemenet
E24 – bekapcsolt fűtőelem mellett nincs forró víz- vízmelegítő bemenet
E25 – vízhiány- vízmelegítő bemenet

Ha segítségre van szüksége, keressen elérhetőségeinken!

 

One thought on “Ariston velis premium hibakód”

  1. Nagyon köszönjük a telefonos segítséget! A 200 km távolság miatt sajnos csak telefonos segítségre tudtunk igényt tartani. DE!! Ott úr nagyon segítőkész volt. Ajánlom mindenkinek, csakis Őt keresse. Mégegyszer köszönjük!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

52 − 49 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..