Ariston velis hibakód

Kérem értékeljen!

Ariston szerviz Ariston készülékek hibakódjai

Ariston Velis

Ha az üzemzavarok közül valamelyik felmerül, a berendezés „hiba státusz”-ba kerül, és az ellenőrző panelen minden LED egyszerre villog. Az ariston velis hibakód kiolvasás funkció használata, segít a hiba feltárásában és a megfelelő szerelő kivalasztásában. A diagnosztikai funkció aktiválásához nyomja meg és tartsa lenyomva a be/ki kapcsoló gombot 5 másodpercig.
Az üzemzavar típusát az 5 LED jelzi a követkőző diagrammnak megfelelően:

A hőfokok mellett lévő pontok száma a Ledek sorszámát jelenti.

Pl. A 60*C mellett 3 pont található ez a 3-as led ( LED ref.3 – a hőmérsékletérzékelő rossz – vízmelegítő kimenet). Régebbi készülékeknél a pontok helyett hullámok vannak a hőmérséklet jelző számok mellett itt is ugyanez a szisztéma  40°C – 1-es led, 50°C – 2-es led…….stb.

Ariston velis hibakód :

LED ref.1 – belső nyomtatott áramkör üzemzavar
LED ref.3 – a hőmérsékletérzékelő rossz – vízmelegítő kimenet
LED ref.5 – egy egyéni érzékelő víztúlmelegedést észlelt- vízmelegítő kimenet
LED ref.4 és 5 – általános túlmelegedés (nyomtatott áramkör üzemzavar)- vízmelegítő kimenet
LED ref.3 és 5- érzékelő differenciál hiba –vízmelegítő kimenet
LED ref.3 és 4- bekapcsolt fűtőelem mellett nincs forró víz – vízmelegítő kimenet
LED ref.3, 4 és 5 – vízhiány – vízmelegítő kimenet
LED ref.2 és 3 – hőmérséklet szenzor rossz – vízmelegítő bemenet
LED ref.2 és 5- egy egyéni érzékelő víztúlmelegedést észlelt – vízmelegítő bemenet
LED ref.2, 4 és 5 – általános túlmelegedés (nyomtatott áramkör üzemzavar) – vízmelegítő bemenet
LED ref.2, 3 és 5 – érzékelő differenciál hiba – vízmelegítő bemenet
LED ref.2, 3 és 4 – bekapcsolt fűtőelem mellett nincs forró víz – vízmelegítő bemenet
LED ref.2, 3, 4 és 5- vízhiány – vízmelegítő bemenet

Ha már tudjuk az Ariston velis készülék hibakódját, akkor már csak a pontos típusát ( matrica a készüléken) és a 21 karakter hosszú gyári számot ( vonalkód ) kell bediktálni, vagy lefényképezni és elküldeni nekem, hogy beazonosíthassam a szükséges alkatrészeket. Az alkatrészek előkészítése vagy beszerzése után megjavítjuk Velis és egyéb Ariston vagy bármely más típusú bojlerét.

38 thoughts on “Ariston velis hibakód”

 1. Tiszteletem!
  Nekem a 2-es,5-ös led világít.A vezérlő panelt már kicseréltem. Ntc csere segítene?
  Köszönöm

  1. Kedves Róbert!
   Lehet ntc de lehet, hogy csak vízköves a bojler. Én először az ntc-t cserélném, de nekem van készleten. Az ön helyében vízkőtelenítenék, az nem árthat. Ha áramtalanítja a bojlert és a víz lehült, akkor ha visszakapcsolás után is egyből fennáll a hiba akkor ntc. Ha a felmelegszik és akkor jelez hibát, akkor vízkő az okozó.
   Fekvő felszerelés esetén ha a két tartályt összekötő gebo cső szivárog, az ntc hüvelyébe folyhat, ez is lehet ok.

 2. Üdvözlöm. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy nem allandó folyamatos világítással jelez a hiba kód hanem 1,2,3 folyamatosan villog és nem fűt csak akkor amikor ki kapcsolom és vissza mi lehet a probléma? Köszönöm válaszát előre is.

  1. Kedves Kinga!
   Vízkőteleníteni kell a készüléket. A sok vízkő miatt áll le a fűtés, a víz lehűl és lehűlés után, ha újraindítja ezért megy ismét egy darabig.

 3. Kedves Róbert,

  szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a hiba akkor, ha van egy VLS 50 literes fekvő és egy VLS 80 literes álló összekötve a fürdőben a fekvő van magasabban. A jelenség pedig az, hogy a kissebik bojler bár kap áramot teljesen süket. A kijelzőn sem jelenik meg semmi akkor sem ha hosszan nyomom a bekapcsoló gombot vagy bármelyik gombot. A rendszer 4 éves. Lehet, hogy ennyi idő alatt teljesen tönkrement?
  Válaszát előre is köszönöm

  1. A vezérlő elektronika ment tönkre, cserélni kell. Részletek miatt, kérem hívjon fel.

  1. Kedves Zsolt!
   Pontosan nem tudjuk meghatározni. Először mindig szivárgást keresünk, majd célszerű vízkőteleníteni, ekkor látjuk a fűtőszál állapotát, ezután jön az elektronika, panel, ntc.
   Sajnos nem fogok tudni kielégítő választ adni, távgyógyítással 🙂

  1. Kedves Anita!
   Általában 3 illetve 7 év garanciával árulják ezeket a bojlereket,de minden esetben évenként karban kell tartatni, hogy ne veszítse el a garanciát.
   Az ön által megadott hibakód az Ntc érzékelő hibára utal. Szerintem vízkőteleníteni kell a készüléket.

  1. Kedves Imre!

   Sajnos a diagnosztikai funkció inkább csak iránymutatás, valószínűleg az általános túlmelegedés hiba, vízkővesedésre utal. Én szétszedném, és úgy keresnék hibát.

 4. üdvözlöm. nekem az összes led világít és semmilyen gombra nem reagál ilyenkor mi lehet a pobléma.

 5. Üdvözlöm !
  Érdeklődni szeretnék,hogy nekem a 2,3,4 hibakódot írja ki a készülék.A jobb oldali az 1000 w-os fűtőszál nem melegít. Teljesen hideg marad.Az 1500 wattos fűtőszál meg melegít. Mi lehet a hiba oka?

 6. Üdvözlöm!
  Azután szeretnék érdeklődni ,hogy az ariston vízmelegítőben a a következő hibakód volt 2,3,4-es.A jobb oldali tartály (1000w) nem fűt.A mai napon ki lett cserélve a fűtőszál és az ntc.A hibajelenség ugyan az egyáltalán nem fűt csak az 1500 w-os.De az is csak 50 fokig.Teljesen el vagyok keseredve.Nem tudom,hogy mit cseréljek még ki.

  1. Kedves Gábor!
   Ezek után valószínűleg a vezérlőpanel lehet a hibás.

   Üdv Ott Péter

 7. Üdvözlet!
  A készülék kb. 5 éves, nem volt még vizkőtelenítve. A kezelő panel felett erősen szivárog a víz. A kijelző működik, melegvíz van. Ön szerint mi lehet a hiba?

 8. Kedves Péter!

  Most helyeztek üzembe egy új Ariston VLS EVO 80 bojlert,
  álmennyezet főlé, vízszintes helyzetbe.
  A vízmelegítés rendben lezajlik ECO üzemmódban.
  Majd vízhasználat után rendben történik a víz utántöltése és melegítése a LED-ek szerint, azonban egy idő után elkezd az összes LED villogni.
  A diagnosztikai üzemmódba lépve a 2, 3, 4 és 5- vízhiány – vízmelegítő bemenet – hibakódot kapom.
  Hogyan lehet a hibát orvosolni, mi okozz a hibajelenséget.

  Előre is köszönöm válaszát!

  1. Kedves Gyuri!
   Furcsa hiba egy új készüléknél, valószínűleg a vezérlő elektronika hibás. Garanciában ingyen cseréljük a panelt.

 9. Tiszteletem!Ma szerelték be az A.W.Evo 80-ast,beüzemelték(légtelenítették) én pedig bekapcsoltam.Próbáltam 40 C’-ra állítani,a 40-50 világitott,a 60 villogott.Ez azóta is tart.Fel is fűtött pikk-pakk.A gond az hogy nem tudom lejjebb venni a minusz gombra semmi reakció.A 60 C’ túl sok,szinte leforrázza az embert,a 20 hónapos kislányom véletlenül magára nyithatja.Most kikapcsolt állapotban kb.80C’fokosnak tűnik,már a csövet sem lehet megfogni..Mi lehet a gond,és mit tehetek.Szolnokon élek,van a közelben problémamegoldó szaki,vagy vigyem vissza a boltba?Jó lett volna hozzá egy bővebb használati utasítás is.Előre is köszi a választ!Ja,most kikapcsoltam,nehogy gond legyen.

 10. Üdvözlöm!
  Ariston Pro Plus 80V bojlerem van. A hiba jelenség a következő: Ismételt feszültség alá helyezést követően csak villog a kijelző, a gombokra nem reagál. kikapcsolni csak a kábel kihúzásával lehet. Régebben is előfordult, de 4-5 sec után beállt a helyes működés, most azonban nem. Mi a teendőm?
  Köszönöm a megtisztelő válaszát!

  1. Kedves Imre!

   Látatlanban nem biztos, hogy jó a tippem, de szerintem csak vízkőteleníteni kell a készüléket.

   Üdv: Bojlerguru

 11. Üdvözlöm!
  Ariston Velis 100 bojlerem 2,3,5 hibakódot ír. Mielött elérné a beállított hőfokot hibakódot jelez. Kikapcsolás után újra elkezd melegíteni, majd ismét hibakód. Mi lehet a hiba?
  Köszönöm válaszát!

  1. Kedves Zoltán!

   A hibakód alapján a készülékben lévő hőmérséklet érzékelő hibásodott meg. Első körben vízkőteleníteni kell a készüléket, utána lehet az alkatrészeket leellenőrizni. Sajnos házilag ezeket a bojlereket már nem nagyon lehet javítani.

   Üdv Péter

 12. Üdvözlet! Az lenne a kèrdèsem h 60 fokra van állítva a bojler. Mitől lehet az h egyszerre villog a 40-50-60 fok addig amíg központilag kapja a jelet,meleg víz állandóan van! Köszönöm! Ariston velis 80 kèszülèk

  1. Kedves József!
   Ha egymás után kapcsolódnak be a lámpák, akkor az a normális felfűtést jelzi. Ha egyszerre villognak, az lehet túlmelegedés, amit a vízkő okoz.
   A vezérelt áram megszűnésekor a készülék visszahűl, a bekapcsolásnál így újra tud melegíteni.

 13. Ariston bojler kb 1 napja csipog, nincs áram alatt, nincs benne víz, mitől csipoghat?

  1. Kedves Tímea!
   A bojler nem csipog, nincs benne ilyen alkatrész!

   u.i.
   kiderült, hogy a készülék tetején, volt egy szén-monoxid érzékelő, ami elemcserét jelzett!

 14. Üdv!
  Ariston velis evo plus 100 bojler vételén gondolkodom. A kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy vezérelt (éjszakai) áramról üzemeltethető-e anélkül hogy a későbbiekben nem megy tönkre a ki-be kapcsolgatásoktól az elektronika ?
  Köszönöm válaszát.

  1. Kedves Gábor!
   A készülék alkalmas a vezérelt (éjszakai) áramos működtetésre, de az energiatakarékos, eco funkció nem fog működni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

− 4 = 1

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..