Ariston velis evo szétszedése, műanyag burkolat eltávolítása!

Ariston burkolat eltávolításaNem túl érdekes téma, mégis indokolt a burkolat eltávolításról írni, hiszen gyakran visszatérő probléma. A bojler gyárilag kábellel szerelt, így gyakran nem is kell a burkolatot levenni. Ha a kábel rossz oldalon van, vagy fix bekötésre van szükség, akkor merül fel, hogy hogyan kell a burkolatot levenni.

Velis, velis premium burkolat leszedése

Az első velisek alsó burkolata, hét csavarral van rögzítve, melyeket egy-egy kis műanyag gomb takar. A műanyag burkolat eltávolításának első lépése hogy ezeket a kis gombokat, patenteket a rajtuk lévő résbe dugott csavarhúzóval kipattintjuk. Ariston burkolat Ezután a csavarokat szedjük ki és levehető a fedél. Néha a biztonsági szelep kissé útban van, ha szükséges fordítsuk el.

Velis evo, evo plus, evo wifi burkolat eltávolítása

Az újabb generációs bojler burkolata ráncfelvarráson esett át, talán a szerelők hatására, hiszen a hét csavar egy könnyű műanyag burkolatra túlzás. Véleményem szerint a mérnökök átestek a ló túloldalára. Első ránézésre tökéleteset alkottak, hiszen csak két csavar tartja a burkolatot. Addig el is jut mindenki, hogy  a két kupakot kipattintja és a csavarokat kiveszi. Ezek után viszont nem jön le a burkolat. Ennek oka, hogy nyolc darab körmös patent tartja, belül hozzáférhetettlen helyen.

A vezeték mellett, és a túlsó oldalon a vezeték helyén, csavarhúzóval benyúlva, lefelé  feszítve, mögé nyúlunk és óvatosan mozgatva, lefelé húzzuk. A nyolc patentból 2-3 biztos eltörik, de tulajdonképpen ez természetes. A maradék patent is masszívan és biztonságosan fogja tartani a burkolatot.