nuos bojlerA használati melegvíz előállítására használt hőszivattyú, hasonlóan mint egy bojler, vízkövesedik, a korrózió elleni anód elfogy, ezért vízkőteleníteni kell.

Bár a készülék korszerűbb, olcsóbb üzemeltetésű a hagyományos villanybojlereknél, a karbantartás itt sem elhanyagolható.

Bár a vízkövesedés kevésbé intenzív, mintvízkőtelenítés
egy hagyományos (villany) bojlernél, a vízköztelenítés továbbra is fontos, a készülék hosszú élettartama  érdekében. Ezekben a készülékekben aluminium-magnézium anód szolgálja a rozsdásodás elleni védelmet, ami a használat és az eltelt idő függvényében, folyamatosan fogy. Célszerű két évente ellenőriztetni (lásd Bojler), mert ha elfogy, károsodik a tartály és a károsodás visszafordíthatatlan. Olcsóbb a rendszeres karbantartás, mint egy drága és új készülék.

 

A mai kor követelményeinek megfelelő extra szolgáltatások működését mikroelektronika biztosítja, ami meghibásodás esetén, nem olcsó javítást von maga után.

1200 W az alaplappal egybe szerelt (és csak azzal együtt cserélhető) fűtőszál, ami kiegészítő funkciót lát csak el.

A hőszivattyú üzemmód átlagos fogyasztása 310 W

 

 

 

 

 

 

Az Ariston NUOS használati melegvíz hőszivattyú ami a hagyományos bojler továbbfejlesztett változata: a régi technológiát egy egyszerű és fejlettebb váltja fel. A NUOS képes kevés energia felhasználásával, nagy mennyiségű melegvíz előállítására . A víz melegítéséhez szükséges energia nagy részét a levegőből nyeri ki, ezáltal kevesebb áramra van szüksége, mint amennyit felmelegítésre fordít.